
Hotel Herman Bang
Hotel Herman Bang har længe haft interesse i arbejdet med grøn omstilling. De var derfor ikke i tvivl om, at de skulle arbejde med Green Key, da en certificering blev et krav fra både erhvervskunder og fra Best Western-kæden, som hotellet er en del af.
VEJEN TIL CERTIFICERING
Den primære tovholder på arbejdet med Green Key på Hotel Herman Bang, er Lars Dannervig, som driver hotellet til dagligt. I arbejdet var Lars flankeret af hotellets oldfrue samt en konsulent, som hjalp dem med at gennemgå alle kriterier i certificeringsskemaet - fra affaldssortering til energiløsninger. Gennemgangen har været med til at kaste lys på områder, hotellet ellers ikke vil have gjort noget ved. De har blandt andet fået opsat sparepærer, indsat nye vinduer, optimeret affaldssorteringen og sat skilte op i morgenmadsbuffeten, hvilket skal være med til at mindske madspild.
ERFARINGER UNDERVEJS
Da Hotel Herman Bang gik i gang med certificeringsarbejdet, stod det hurtigt klart, at der var mange lavthængende frugter. Meget var vaner, der skulle ændres - eksempelvis i forhold til affaldssortering. Disse ændringer var relativt nemme at implementere, da det også har været i medarbejdernes interesse. Hotellets største udfordring har været de investeringer, arbejdet har krævet. Det har været dyrt, at få nye vinduer, men på sigt kan investeringen hentes hjem i energibesparelser. Samlet set har hotellet erfaret, at de mange initiativer ikke blot giver miljømæssig og økonomisk mening, men også styrker både medarbejder- og gæstetilfredsheden.