Gå til indhold
©  Foto:

Udstilling: Krøyer og Paris

Hvad er P.S. Krøyers relation til Frankrig? Hvordan påvirkede hans ophold i Frankrig hans malestil, og hvilke kunstnere lod han sig inspirere af?

Oplev nogle af Frankrigs betydningsfulde værker af Claude Monet, Jules Bastien-Lepage, Jean François Millet, Léon Germain Pelouse og Gustave Courbet. Udstillingens temaer centrerer sig omkring dansk og fransk akademikunst, om naturalisme og friluftmaleri set igennem Krøyers øjne, og om Krøyers udvikling i arbejdet med lyset i sine malerier – både i forhold til inspirationen fra det franske og det nordiske.

Det er sensationelt, at impressionismens hovedværk Claude Monets Impression, soleil levant, kommer til Danmark

Indtryk. Solopgang er et værk i verdensklasse. Det optræder ofte på lister over verdens 10-20 mest kendte eller betydningsfulde værker. Når Skagens Kunstmuseer kan præsentere værket i Danmark, sker det udelukkende i kraft af museets unikke strategiske og forskningsmæssige samarbejde med Musée Marmottan Monet i Paris.

Mesterværket lånes ifølge Musée Marmottan Monets bestemmelser kun ud i 1½ måned ad gangen, uanset hvor i verden, det udstilles. Derudover udlånes det kun ganske sjældent, og vil således ikke kunne ses i hele udstillingsperioden. Det er første gang, det er muligt at opleve værket i Danmark.