Gå til indhold
©  Foto:

VM i Ishockey 2022

En af de hidtil største ishockeybegivenheder på dansk jord løber af stablen i august og september i Herning og Frederikshavn, når verdens 10 bedste nationer – inklusive Danmark – mødes for at dyste om VM-titlen.

Det bliver i to indledende grupper, der spilles i henholdsvis Iscenter Nord i Frederikshavn og Kvik Hockey Arena i Herning.

VM på hjemmebane bliver en kæmpe begivenhed – ikke blot for landsholdsspillerne – men for hele ishockey-Danmark. Hos det internationale ishockeyforbund rangerer kvindernes VM som en turnering på allerøverste hylde.

I Frederikshavn spiller Sverige, Danmark, Tjekkiet, Tyskland og Ungarn fra 25. august om tre pladser i kvartfinalen. En enkelt af de fire kvartfinaler og placeringskampene spilles ligeledes i Vendsyssel.

- Vi glæder os til at byde alle vores gæster et varmt velkommen til VM i Frederikshavn, hvor vi er klar til at levere værtskab i verdensklasse. Vi har nære relationer til både Japan og vores broderland Sverige, men omstændighederne taget i betragtning er det vigtigste få kabalen til at gå op, og vi ser frem til at skabe en fantastisk stemning i Iscenter Nord, lyder det fra Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Kvindernes ishockey-VM løber af stablen fra 25. august og slutter 4. september med placeringskamp i Frederikshavn og medaljekampe i Herning.