Enjoy Nordjylland

Massere af aktiviteter ved Det Grå Fyr

Henover sommeren vil der være ting og sager for en hver smag ved Det Grå Fyr.

Der er mange, mange ting på programmet. Bemærk dog at aktiviteterne er dynamiske og mere information kan findes i programmet her.

Oplev bl.a.:

Ny bog på gaden om Skagens fyr
I bogen ”Skagens fyr: fra Papegøjefyret til Skagen West” kan man læse om de mange fyr i Skagen. Hvem byggede dem, hvordan blev der fyret og hvem passede dem?
Bogen er skrevet af arkivar Hans Nielsen og udgivet af Det Grå Fyr Naturstyrelsen.

Vores vilde vidunderlige natur
Fotoudstillingen ’Vores vilde vidunderlige natur’ viser fotokonkurrencens 27 vinderbilleder fra hele landet. Alt sammen fotograferet af naturelskende danskere i løbet af 2020. Fotoudstillingen er gratis og du kan opleve 27 unikke billeder fra den danske natur.

Morgenvandring på Grenen
Kom med på guidet vandretur denne morgen ved Grenen. På turen fokuseres på fuglesangen og du vil helt sikkert lære nye stemmer på vores vej ad stierne i områder og i Ellekrattet. I vil også komme forbi fuglestationens ringmærkningssted, høre om dagens fangster og formålet med ringmærkningen.

Fars Fede Fyrtårnsdag
Ta’ din far med til en sjov og hyggelig dag ved Det Grå Fyr, når vi fejrer Fars Fede Fyrtårnsdag. Tag de 210 skridt til toppen af fyret, nyd den skønne udsigt, deltag i Fyrtårnsquizzen og vær med i lodtrækningen om et medlemskab til Det Grå Fyrs Venner.

Hør om fyrfaldet ved Det Grå Fyr
Naturvejleder og leder af Skagen Fuglestation, Simon S. Christiansen fortæller fyrfaldsfortælling, historien om fuglene og fyret. I dagens anledning serveres der Fyrtårnslagkage fra Blink

Forårets Vilde Højdepunkter
Kom med når Skagen Fuglestations unge frivillige viser billeder og fortæller om højdepunkter fra forårets trækfugle i Skagen! Oplev også den videnskabelige ringmærkning af vilde fugle, når de frivillige tager jer med gennem Den Gamle Fyrhave.

Skarvkolonien ved Nordstrand
Poul Hald Mortensen fortæller om skarvens status i Danmark, fødevalg m.v. og om det forskningsprojekt, skarvkolonien er en del af. Han har selv bidraget med videnskabelige undersøgelser og har et stort kendskab til denne spændende og - for nogle - kontroversielle fugl.

Guidet tur gennem Byfogedskoven
Guiden vil fortælle om skovens tilblivelse og kampen mod sandflugten i begyndelsen af 1800-tallet. Om byfoged Lund og dennes gave fra De Dansk Vestindiske øer. Og om skovens forvaltning, de forskellige træer og ikke at forglemme fuglelivet på denne dejlige plet i byen.

Vandring langs Kattegatkysten
Gå langs kysten fra Det Grå Fyr til Grenens spids. Undervejs fortælles der om dyre- og fuglelivet og ikke mindst fugletrækket over land og langs kysten. Se efter havfugle, sæler, marsvin m. fl. og få forklaringerne på, hvorfor der observeres så mange forskellige fugle- og større pattedyr fra Grenen.

Vandkantslytning
Under sommerens åbne himmel inviteres der til en fælles lytteoplevelse ved vandkanten. Her får du trådløse høretelefoner på og lov til at lytte til humoristiske og underfundige lydfortællinger i forskellige temaer. Inkl. et glas saft, vin eller øl og et dejligt tæppe til at ligge på eller holde varmen med.

Vandkantslytning (Amerika)
Kom med på en rejse over havet og ned i Amerika, det forjættede land, der skræmmer og fascinerer med sine høje tinder og dybe dale. Fra toppen af Danmark stiller vi ind på en radiofrekvens, der fanger alt fra Tupac til film noir, break-up-sange - alt sammen fortalt af stærke amerikanske historiefortællere. Inkl. et glas saft, vin eller øl og et dejligt tæppe til at ligge på eller holde varmen med.

Vandkantslytning (Svæven over Skagen)
Lyt til lydfortællinger, som på hver sin måde handler om at være i luften. Både i konkret og metaforisk forstand. Fra fyrets top skal du møde udsvævende, dristige og drømmende fortællinger, der kun lader sig fordøje med himlen som samtalepartner. Dette arrangement er sommerens sidste vandkantslytning. Her skal I ikke sidde i klitterne, men inviteres i stedet op i toppen af det grå fyr. Billetten inkluderer også et glas saft, vin eller øl og et dejligt tæppe til at ligge på eller holde varmen med.

Ringmærkning og ny viden om fuglene
Gå ud til fuglestationens ringmærkningsområde og følg dagens arbejde med fangst, arts- og aldersbestemmelse og hører samtidig om andre metoder til indsamling af ny viden om fuglene.

Vandretur på Grenen
Grenen giver nye oplevelser hver gang. På denne tur går vi både ad stierne, Grenensporet ind i det naturgenoprettelse område og på vej tilbage til Det Grå Fyr følger vi Kattegatkysten.

Mad i det grønne: Sensommer
Blink og Det Grå Fyr inviterer på en tur i det danske landskab og en skøn spiseoplevelse! Du kommer på en guidet tur i landskabet omkring Det Grå Fyr og beriget med historier om egnen, fuglenes færd og måske en lille lokal røver.

Ringmærkning
Med en let metalring omkring fuglenes ben, indeholdende en adresse og et unikt ”personnummer”, kan man på en pålidelig og skånsom måde få værdifulde informationer om fuglenes biologi, når de genfindes over hele verden.

Ringmærkningen ved Skagen
De dygtige ringmærkere i Skagen foretager, alt efter sæsonen, ringmærkning i flere områder, bl.a. ved fyret i net, som er speciallavet til at fange fugle.