Gå til indhold
©  Foto:

Lundbæk

Lundbæk er en gammel herregård med skøn beliggenhed nær ved skov, strandeng, å og Limfjord. I parken finder man bl.a. Danmarks ældste takstræer. Herregården huser i dag Nordjyllands Landbrugsskole.

På Lundbæk finder man bl.a. en mindesten over den hest, der bar General Schleppegrell i Slaget ved Isted, 1850, under Treårskrigen. General Schleppegrell faldt under slaget, og det siges, at hans hest blev begravet på Lundbæk, da Schleppegrell var kæreste med datteren på herregården. På modsatte side af Lundbæk, står et gammel lindetræ, som vurderes til at være mere end 400 år gammelt.

Nordjyllands Landbrugsskole

Landbrugsskolen har eksisteret siden 1948, hvor skolen blev oprettet af Aalborg Amts Landboforening. Skolens primære formål er at uddanne danske landmænd, og på skolen udbydes alle landmandsuddannelsens moduler. Nordjyllands Landbrugsskole har siden starten i 1948 prioriteret kostskolen højt, og mange elever nyder godt af muligheden for at kombinere den faglige uddannelse med et oplevelsesrigt kostskoleophold med et væld af aktivitetstilbud.

Udlejning af Skolens Faciliteter

Det er muligt at leje Nordjyllands Landbrugsskoles lokaler til bl.a. sommerlejre, møder og kurser. Der er mulighed og plads til små såvel som store grupper. Efter aftale med skolen kan arrangementerne skræddersys til at passe til jeres behov.  

Læs mere om Lundbæk på deres hjemmeside...