Gå til indhold
©  Foto:

'Kunsten Retro' på Kunsten

Samlingen vist som i 1972: Oplev et udvalg af de bedste kunstværker fra Kunstens egen kunstsamling præsenteret som i 1972, da museet for første gang kunne byde gæster indenfor i den nye museumsbygning tegnet af Aalto og Barüel.

”At vandre rundt i de store lyse rum er som at vandre i en skulptur, hvor rummet bestandigt veksler og rent automatisk drager en rundt på opdagelse”.

Sådan beskrev en anmelder i 1972 det spritnye museum. Det var i denne ramme, man kunne gå på opdagelse i en udstilling, der præsenterede et udvalg af museets egen kunstsamling. I skiftende dagslys, med hør på væggene, marmor og lysegrå gulvtæpper på gulvene kunne man her se værker af moderne danske og internationale kunstnere, såsom Asger Jorn, Richard Mortensen, Else Alfelt, Vilhelm Lundstrøm, Pablo Picasso, Lynn Chadwick, Le Corbusier, Max Ernst m.fl.

Det er i netop denne ramme – og ud fra samme principper om at skabe et ’gesamtkunstwerk’, hvor kunst, arkitektur og design indgår i en samlet helhed – at Kunsten nu 50 år efter præsenterer den faste samling.

Udstillingen Kunsten retro reetablerer udstillingsarkitekturen fra 1972 med de karakteristiske hørvægge og præsenterer et nyt udvalg af kunstværker fra Kunstens samling, der i dag strækker sig over 100 års kunsthistorie. Rammen er den eksakt samme, men udstillingen vil afspejle, at både indhold og visningsmåde har udviklet sig i løbet af de sidste fem årtier.

I udstillingen kan du gå på opdagelse blandt klassikere, som også var en del af udstillingen i 1972, mere sjældent sete værker og helt nytilkommende værker: Fra Vilhelm Lundstrøms radikale pakkassebillede fra 1919 over Cobra-kunstnernes fabulerende malerier og 60’ernes grænsebrydende kunst, til nyere samtidskunstværker, der er blevet en del af Kunstens samling inden for de seneste år.

Tag en informationsavis med dig rundt i udstillingen, som man gjorde i 1972, og gå på opdagelse i skattene fra Kunstens samling.

Mød os her: