Gå til indhold
©  Foto:

Kulturhuset Sorensminde: Møder og selskaber - Venue

Geraa er indehaver af Brønderselv Kommunes (måske) ældste hus, Sorensminde. Sorensminde danner rammerne om møder, talrige komsammen'er i det lokale og selskaber.

Historien bag

Helt tilbage i Middelalderen har Ger, som byen Geraa oprindeligt hed, været udskibningssted for Hundslund Slot (Dronninglund Slot). Vis a vis åen, hvor Gyden går mod vest, har der i gamle dage eksisteret en handelsplads. Vejen fra Hals til Fladstrand (Frederikshavn) gik her forbi og var benævnt Kongevej. Man kan forestille sig, at Kongens opkrævere har anvendt denne rute, når der skulle kræves skat ind.

Under 2. verdenskrig, havde den tyske marine et anlæg i Geraa, bestående luftværnskanoner samt af adskillige 1-mands u-både til indsættelse ved en eventuel invasion af Jylland. Soldaterne var indkvarterede i den da nybyggede skole og i husflidsskolen.

Øst for landsbyen er beliggende et sommerhusområde med ca. 75 parceller. Tilsvarende er der vest og syd for landsbyen beliggende et tilsvarende sommerhusområde med også med ca. 75 parceller.

Landsbyen er omkranset af skov og marker samt af Geråen, som har sit udspring i Hammer Bakker ca. 25 km. væk. Åen slynger sig idyllisk gennem byen og giver rig mulighed for fiskeri, men kan også anvendes til kano- eller kajaksejlads. Umiddelbart op ad åen i den sydlige del af byen råder Geraa Beboerforening over et ca. 5.000 kvm. stort område, hvorpå der er anlagt en "balustrade" med grillplads samt 2 shelters til overnatning for cykelturister m.v.

Tillige ejer Beboerforeningen Brønderslev Kommunes vel nok ældste hus, netop Sorensminde, der er ca. 400 år gammelt, men pænt moderniseret.

Geraa og omegn

Tæt ved Sorensminde finder du det naturskønne Borgmestermolen, der ligger i et fantastisk naturområde ved Geraa fugleresevat.

Er du yderligere interesseret i de mange naturoplevelser, der venter i Geraa-området, kan du tage et kig på siden her.

 

Mød os her: