skip_to_main_content

Guldsmed Hanne Behrens

Hanne Behrens arbejder med smykker i metal, tekstil og rav. Hun har gennem 40 år imponeret kunstverdenen med sine unikke kreationer, og har udstillet på en lang række gallerier i både ind- og udland.

Hanne Behrens’ smykkekunst skiller sig ud fra mængden, og det skyldes især hendes mestring af ældgamle teknikker. Hendes smykkeproduktion tager nemlig udgangspunkt i metoder, som kom til Norden i den sene jernalder og kan spores helt tilbage til etruskernes rige for mere end 2500 år siden.

Hanne Behrens har en særlig evne til at forme materialerne, så hårde og genstridige metaller bliver forvandlet til bløde og fyldige, sammenvævede stoffer. Dette giver smykkerne en sjælden elegance og samtidig en enorm tyngde med et skarpt, nordisk udtryk.

Priser og hæder
Hanne Behrens har modtaget flere priser, herunder kunsthåndværkerprisen af 1879 samt en guldmedalje i den prestigefyldte "VIII Biennale Internazionale del Merletto" i Italien. Flere prominente personer, deriblandt Dronning Margrethe, har offentligt båret hendes smykker.

Værkstedet i Nibe er åbent efter aftale.

Læs mere om guldsmed Hanne Behrens i Nibe...