Enjoy Nordjylland

Aalborg Kloster - Rundvisning i Aalborgs ældste og bevarede bygninger

Tirsdage og torsdage sommeren igennem er der rundvisning bag murene i Aalborg Klosters gamle middelalderbygninger.

Klostret har i det forløbne år gennemgået en større restaurering. Vægge er blevet malet, gulve har fået nye flisebelægninger og lysekroner har været en tur forbi gørtleren, men især en bestemt fortælling fra klostrets historie har fået større fokus, nemlig beretningen om Danmarks første modstandsgruppe - Churchill Klubben.

Churchill Klubbens rolle i modstandskampen bliver fortalt i lyd og billeder, fra drengestreger over sabotage til tilfangetagelse.

“Vi er især glade for, at det er lykkedes os at fremskaffe et originalt eksemplar af en amerikansk tegneserie, der blev udgivet i USA under krigen og som handlede om modstandsgruppen fra Aalborg,” fortæller konstitueret klosterforstander Søren Wormslev.

Aalborg Kloster rummer mange andre spændende fortællinger fra tiden, da det var hjemsted for både munke og nonner tilhørende helligåndsordenen. I klostrets kælder berettes den tragiske historie om den umulige kærlighed mellem to af ordenens brødre og søstre.

I kapitelsalen findes en række meget fine kalkmalerier fra begyndelsen af 1500-tallet, der hver især giver deres bud på tolkningen af det kristne budskab. Desuden var det også i Aalborg Kloster, at byens første latinskole opstod, en skole der sidenhen blev til Aalborg Katedralskole og dermed byens første gymnasium.

Har dette vakt din nysgerrighed så skynd dig at booke en af de attraktive billetter, enten via Aalborg Guideforenings hjemmeside: aalborgguideforening.dk eller direkte på aalborgguidenemtilmeld.dk. Pris 75 kr, for voksne, børn under 12 år gratis. Husk coronapas.

Henvendelse i forbindelse med denne pressemeddelelse skal ske til Aalborg Guideforenings formand, Inge Vestergaard, aalborg-guideforening@hotmail.com eller tlf. 30 42 58 94.