Kampagner

Rejsemulighederne og rejselysten er så småt begyndt at vende tilbage, og vi har tryk på alle kedler for at tiltrække både de danske og internationale gæster. 

Vores marketingaktiviteter og kampagner er i fuld gang på alle nærmarkeder: Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. I år har vi desuden haft en smule kampagneaktiviteter i gang i Holland, da vi ser et flot potentiale i at tiltrække gæster fra landet.

Målgrupperne for kampagneaktiviteterne i år er rejsende med og uden børn, og vi sætter fokus på vores fire stjernedestinationer - Aalborg, Kattegatkysten, Læsø og Skagen. Det sker med udgangspunkt i fire tværgående hovedtemaer, nemlig: 

Naturoplevelser

Madoplevelser

Kunst, kultur og historie

Bæredygtighed og grønne løsninger

Kreativer og budskaber er udarbejdet, så vi kommer hele vejen rundt i forhold de forskellige målgruppers præferencer og rejsemotiver. Det er selvfølgelig også strategisk udvalgt på baggrund af forskellighederne i rejsemotiver fordelt på markederne. 

For eksempel søger de etablerede voksne danskere naturoplevelser i en kombination med de lokale, autentiske oplevelser med stemning og atmosfære. For børnefamilierne er det kyst og natur, sandstrande, sommerhusferie, feriecentre og campingpladser, der trækker med afslapning og forlystelser og aktiviteter for hele familien. 

De norske livsnydere rejser uden børn, går efter badehoteller, oplevelser i byerne med fokus på kvalitet, herunder gastro, kultur og kunst. Altså også rejsemotiver, hvor hele vores destination er flot repræsenteret. 

I og med at restriktioner har fyldt meget på vores udenlandske markeder, har Danmark selvfølgelig fyldt meget i vores markedsføring.

Vi vil herunder gå i dybden med de forskellige kampagneaktiviteter, målgrupper, medievalg samt fremvise resultater fra de enkelte kampagner.

God læsning! 

* Kampagneoverblikket bliver løbende opdateret.

Danmark

Danskerne har igen i år, hovedsageligt, kigget ind i ferier med udsigt til at blive i Danmark, og vi har derfor igen i år forsøgt at udnytte det momentum ved at køre massive kampagneindsatser målrettet par og børnefamilier. 

At tiltrække danske gæster til hele destinationen er ikke overraskende det overordnede mål, og medievalget har været online på social samt at sikre kontinuerlig synlighed via Google. Desuden har et element været YouTube-annoncering, hvor vi gennem vores brandfilm for de forskellige stjernedestinationer har forsøgt at drive kendskab og trafik. 

Synlighed via Google har været og er en vigtig indsats for os, da vores nye brand samt nye hjemmeside skal ud over stepperne. Og dét må man sige, er lykkedes flot; 459.583 brugere har fra 1. april til 12. oktober søgt inspiration i vores EnjoyNordjylland.dk-univers. 

Herunder vil vi beskrive de indsatser, vi har kørt på det danske marked med fokus på både par og børnefamilier.

Børnefamilier

Vi har kørt et stort tryk målrettet børnefamilier op til sommerferien, og her har fokus primært været kyst- og naturferie kombineret med forlystelser og oplevelser.

Social har været omdrejningspunktet for kampagneindsatsen, og Snapchat er inddraget, da vi ser, at målgruppen også på dét medie rammes kvalitativt og forbruget heraf er højt. Desuden har Google igen været et vigtigt fokus på at drive trafik ind på siden. 

Kreativer er udformet pba. temaer, og vi har kørt en blanding mellem stills og video. 

Klik til web: 46.880

Antal eksponeringer: 9.678.127

Par

I foråret satte vi tryk på kampagnen mod voksne par, og indsatsen mod de købelystne og nysgerrige voksne par spiller på det gode liv, afslapning, oplevelser og lækre mad- og kulturoplevelser.

De bor både på kysten og i storbyen, og specielt lokal atmosfære og lokale oplevelser med mange seværdigheder er at foretrække sammen med gåture i naturen.

Vores primære KPI’er i indsatsen har været reach, videovisninger, engagement samt trafik.

Klik til web: 24.007

Antal eksponeringer: 3.336.588

Som en sjov krølle på halen, ser vi, at specielt den modne målgruppe udviser stort engagement på social. Det både i form af anekdoter, historier fra et nyligt besøg, eller et 'tag' af venner, de ønsker skal se annoncen. 

Indsatsen mod de voksne par er langt fra slut! Vi kommer også til at køre et tryk ind i efteråret samt julen. Målgruppen har rig mulighed for at rejse hele året rundt, og temaer og visuals rettes løbende til alt efter sæsonen. Her uden for højsæsonen skal vi have målgruppen på getaways. Kampagner i pipeline finder du nederst på siden. 

Som en del af par-kampagnen har vi også kørt en ekstraordinær indsats for at tiltrække gæster til Aalborg fra omkringliggende destinationer, herunder både på vestkysten og sydpå helt ned til Aarhus. 

Temaerne baserer sig på oplevelser i storbyen. For par har det eksempelvis været kunst, herunder street art samt shopping, og til børnefamilier har det været forlystelser som Aalborg Zoo og Klatreparken. Når de har klikket sig videre fra annoncerne, har vi så selvfølgelig fremvist en bred - og relevant - palette af oplevelser for den pågældende målgruppe. 

Klik til web: 23.232

Antal eksponeringer på tværs af kreativer og platforme: 6.761.917

Storbykampagne

Ud over destinationskampagner har vi også kørt indsatser med storbyferie i Aalborg som omdrejningspunkt. 

Én af indsatserne kørte i foråret i fællesskab med København, Aarhus, Odense, Randers og Esbjerg, hvor vi kommunikerede storbyferie til det danske marked. Kampagnen var en fortsættelse af sidste års storbykampagne.

Kampagnen blev døbt 'Opdag Byen' og kørte i et fælles spor via Programmatic, YouTube og TV2Play. 

Klik til fælles web: 10.493

Videovisninger: 6.642.472

I efteråret fortsættes kampagnen under temaet 'Opdag Byen', og vi kommer både til at køre fælles markedsføring med de øvrige storbyer, samt individuelle indsatser baseret på Aalborg. Læs mere herunder.

Det er dejlig å være norsk i Aalborg

Midler, som skal kickstarte storbyturismen, er blevet skænket os, og i samarbejde med København, Aarhus og Odense sætter vi nu igen fokus på alle de oplevelser, der er at finde i en storby. 

Vi kører et fælles spor med fokus på dét, der virkelig definerer en storby som oplevelser, shopping og gastro.

De fælles videoer kører på Instagram stories og Facebook. 

Det er dejlig å være norsk i Aalborg

Derudover har vi modtaget midler til individuelle destinationskampagner. Midlerne bliver brugt i Norge, Danmark og Sverige.

Mere info om kampagnerne følger. Vi kan dog afsløre, at vi genopliver Det er dejlig å være norsk i Aalborg.

Kampagnesamarbejde med Fælles Vækst

Ud over at køre vores egne kampagner på det danske marked, har vi kørt et stort tryk i samarbejde med Fælles Vækst og de øvrige destinationer i Nordjylland. Temaer, visuals og timing lægger sig op ad vores egen kampagneindsats.

Medievalg har primært været online, herunder social, Google, display og advertorials, og desuden har vi kørt video på TV2Play. 

Målet med kampagnen har været klart: Få flere overnatninger i Nordjylland. Samtidig har det også været et vigtigt mål at gøre opmærksom på de seværdigheder og oplevelser, der er i vores destination. 

Målgrupper har været par, der rejser alene udenfor Nordjylland og børnefamilier udenfor Nordjylland med et særligt fokus på Nordsjælland og København.

Burst 1 handlede i høj grad om upper funnel-markedsføring, mens vi i burst 2 bevægede os længere ned i tragten og fokuserede på konverteringer qua overnatninger. 

Medie KPI har været at drive trafik til siden samt en awareness omkring afholdelse af ferie i vores destination. 

Klik til web ekskl. Google: 16.967

Antal eksponeringer ekskl. Google: 1.921.674

Kampagnerne på udenlandske markeder har vi kørt i samarbejde med Fælles Vækst samt de øvrige destinationer i Nordjylland, og herunder vil vi fortælle om indsatser på det norske, tyske, svenske og hollandske marked. 

Norge

Kendskabet til Nordjylland som feriedestination er stort i Norge - og derfor har vi forsøgt at give nordmændene nye perspektiver og tips til ferie i vores destination samt spillet på de kontrastfyldte oplevelser, vi har at byde på. Desuden har vi selvfølgelig også spillet på de store forlystelser og kulturinstitutioner, som vi ved, norske familier og par bare må opleve, mens de er her.

Nordmænd synes generelt, at danskere er bedre til at nyde livet, og så vil de gerne opleve den danske hygge. Det har vi forsøgt at formidle gennem stills og videoer. 

Vi har fokuseret på tre målgrupper: Børnefamilien, livsnyderen og outdoor-typen. 

Børnefamilier leder primært efter kystferie, afslapning kombineret med gode forlystelser, livsnyderen skal bo godt, spise godt, have mulighed for shopping samt opleve kultur, mens outdoor-segmentet er aktive samt søger ro i naturen. Det kan være en kombination af vandring eller SUP og sommerhushygge.

Google, social og Strossle har været omdrejningspunker for indsatsen i Norge.

Klik til web: 88.360.

Antal eksponeringer på tværs af indsatser og platforme: 7.265.962.

Kampagnerne i Norge er kørt i samarbejde med Fælles Vækst.

Tyskland

I Tyskland arbejder vi lidt anderledes med målgrupper; Qua det enorme befolkningstal, arbejder vi efter SINUS-segmenter. Modellen inddeler tyskerne i grupper med fælles livsstil, værdier og forbrugeradfærd. De udvalgte segmenter tager udgangspunkt i de prioriterede segmenter for Nordsee, både par og børnefamilier. 

Geosegmenteringen tilpasses feriekalenderen og demografiske variabler, og i Tyskland ser vi også stort potentiale i - foruden Nordtyskland - at have fokus på sydtyske regioner samt Nordrhein-Westfalen og Niedersachsen, da ferien først afvikles i august og september. Det har vi derfor forsøgt os med i årets kampagneaktiviteter i Tyskland. 

De tyske gæster søger afslapning og rekreation, her primært i feriehuse på kysten. Altså: At strandene i Danmark er offentligt tilgængelige, er et sandt paradis for tyskerne, som ikke har samme muligheder i hjemlandet. 

Medievalget har taget udgangspunkt i det tyske medieforbrug og bevæger sig på social, Google samt Taboola (responsive click ads). Desuden ved vi, at tyskerne søger det analoge.

Kampagnerne har kørt i burst i foråret, i sensommeren og frem mod efteråret. 

Klik til kampagnesider på web: 274.300

Antal eksponeringer opnået: 36.889.078

Vi har desuden kørt kampagner mod niché-målgrupper, herunder outdoor og lystfiskeri. 

Kampagnerne i Tyskland er kørt i samarbejde med Fælles Vækst.

Nordjysk natur for det tyske marked

Foto:Destination Nord

Sverige

Sverige har i år været en svær størrelse, fordi landet mere eller mindre har været lukket land for gæster gennem hele pandemien! 

Vi valgte dog at brande os for vores svenske naboer for at være 'top of mind', når rejsemulighederne og -lysten igen meldte sig. 

Svenske par og venner, børnefamilier med aktiv rejse som motiv har været et stort fokus, og desuden har kultur, historie, god mad og drikke samt det gode liv været omdrejningspunktet for kampagnen. 

Kampagnen er kørt online gennem Google, social, herunder YouTube, vi har købt ind gennem programmatic, og desuden har vi indgået et samarbejde med Bonnier Publications. 

Klik til web: Kommer snarest.

Antal eksponeringer: Kommer snarest. 

* Teksten i højre hjørne, hhv. VisitDenmark og VisitNordjylland, fremgår ikke af annoncerne til gæsterne. 

Kampagnerne i Sverige er kørt i samarbejde med Fælles Vækst.

Holland

Holland har historisk set ikke været et marked, vi har skelet til; Men nye tal viser, at det hollandske marked har stort potentiale. Hvis vi ser kendskabet til Danmark som feriedestination, har det aldrig været højere. 

De hollandske gæster søger noget nær det samme som tyskerne; Kyst- og naturferie, hvad enten det er par eller børnefamilier. 

Da kendskabet til specifikke destinationer i Danmark ikke er voldsomt højt i Holland, lægger vi os ind under Danmarkskampagner for at sætte Nordjylland på vores Oranje venners nethinder. 

Kampagneresultater: Kommer snarest.

Indsatserne i Holland er kørt i samarbejde med Fælles Vækst.

Holland Kampagne, Dansk natur for hollandske turister

Foto:Destination Nord

Outdoor-kampagne med fokus på SUP, vandring, shelters og fiskeri

Igen i år har vi set, i hvor høj grad outdoor-oplevelser rammer ind i en megatrend, der er vokset og vokset under pandemien; Naturen!

Derfor har vi i samarbejde med Landdistrikterne ved Aalborg Kommune sat fokus på de uanede og fantastiske muligheder, de lokale har for at opleve og nyde naturen. 

Kampagnen bestod af to temaer: Til lands, herunder vandring og shelter-hygge og til vands, herunder lystfiskeri, havkajak og SUP. Ud over to herofilm udarbejdede vi også fire korte film til SoMe baseret på de enkelte niche-aktiviteter. 

Medievalget var primært social samt e-mail marketing, og desuden har vi prøvet budskabet af gennem display-annoncering til udvalgte demografier i Aalborg Kommune. Befandt du dig i Aalborg i kampagneperioden, var du måske også heldig at støde på budskabet på de digitale skærme i Aalborg midtby eller på NT's skærme i bybusserne.

Klik til web: 5.220

Antal gange budskabet er eksponeret for målgruppen: 1.439.447

I forsommeren kørte vi desuden en ren SoMe-kampagne - som kørte sidste år med stor succes - med udgangspunkt i fire lokationer. Hammer Bakker, Kattegatkysten, området omkring Nibe og Sebber samt Lille Vildmose var omdrejningspunktet. Vi kørte korte film til SoMe, der baserede sig på de fire lokationer og ledte trafikken ind til en dedikeret landingside, der åbnede op for mere info omkring lokationerne. 

Klik til web: 4.117

Antal gange budskabet er eksponeret for målgruppen: 404.099

GoVisit

Ét af Destination Nords erklærede strategimål er bæredygtighed, som er omdrejningspunktet for mange af de tiltag, hele virksomheden gør sig.

Vores app, GoVisit, har været omdrejningspunkt for gæsteservice i sommerperioden. Altså er det her, gæsten i høj grad har kunnet finde oplevelser og events i vores destination. 

For at understøtte alle de oplevelser og begivenheder, der er blevet brugt mange kræfter på at oprette i appen, har vi kørt en strategisk SoMe-kampagne målrettet rejsende i vores destination. 

Vi søgte i høj grad at få downloads af appen samt trafik til eventkalendere, og vi så et stort peak på brugere af appen under kampagneperioden. 

Antal eksponeringer: 1.022.498

Klik til web: 8.178

Derudover vil vi fremlægge tal, vi har opnået i appens levetid, som er en kombination af flere forskellige markedsføringstiltag.

Profilvisninger totalt.: 19.110

Viderestilling til den pågældende aktørs hjemmeside: 1.166 gange

Eventvisninger i Destination NORDs område: 9.395.

* Q4 er ikke medregnet i de ovenstående tal. 

GoVisit for Frederikshavn

Foto:Destination Nord

GoVisit for Sæby

Foto:Destination Nord

GoVisit - efterårsferie

I efterårsferien kører vi et stort tryk for at få gæster, der besøger vores destination, til at besøge eventkalenderen for at skabe synlighed omkring og drive besøgende til alle de fede events og begivenheder, der sker.

Erhvervskampagner

Vi vil mødes igen - Aalborg er klar.

Budskabet er ikke til at tage fejl af, for post corona har vi hurtigt brug for at få gang i hjulene igen. Erhvervsturisme er et nøgleforretningsområde, og med kampagnen er vores formål at sikre synlighed; Aalborg er klar til at modtage erhvervslivet igen.

Desuden også lokalt til befolkningen i Aalborg Kommune, for hvem det også er vigtigt at kommunikere, at vores venues står klar til at afholde deres møder.

Vi har valgt lokalt kendte erhvervsprofiler, og medierne vi har kørt kampagnen ud på, er LinkedIn, Facebook og Instagram samt Google. 

Desuden har vi også kørt kampagnen offline via outdoor på bl.a. busskure. 

Antal eksponeringer: 2.621.537

Klik til web: 16.144

Kampagnen har kørt i foråret, holdt pause i sommerperioden og kører nu et efterårstryk, hvilket ikke er med i afrapporteringen. 

Kampagner i pipeline 

Kampagnesamarbejde m. Fælles Vækst

Akkurat som med sommerkampagnerne fortsætter vi det store tryk på alle vores nærmarkeder frem mod efterår samt jul. Indholdet er selvfølgelig ændret pba. årstiden.

Kampagnen er i fuld gang, og mere info tilgår løbende. 

Erhvervskampagner

Mere info følger.

Øvrige kampagner

Mere info følger.