Gå til indhold
Aalborg Convention Bureau
Grenen i Skagen

Nordjylland - en bæredygtig møde- og kongresdestination

Foto: Vesterbrofotograferne

Bæredygtighed er et stort buzzword inden for mødeindustrien og flere og flere destinationer tilbyder "grønne møder". Dette alene er ikke bæredygtighed og derfor arbejder vores destination målrettet med en række indsatser, der skal sikre en bæredygtig udvikling.

Bæredygtige konferencer i Nordjylland

Nordjyllands hovedstad, Aalborg, er en kongresdestination, der arbejder for at understøtte ​​FN's mål for bæredygtig udvikling, og vi stræber efter at sikre, at alle kongresser og konferencer integrerer ansvarlig og miljømæssig praksis i alle aktiviteter både før, under og efter konferencen, hvilket gør bæredygtighed til standarden – ikke et tilvalg.

Når du er konferencevært i Aalborg er det let at tage bæredygtige beslutninger – fra miljøvenlig transport til certificerede venues og overnatningssteder, fordi i Aalborg er bæredygtighed en naturlig del af hverdagen. Faktisk bærer to vigtige europæiske bæredygtighedsdokumenter byens navn. ”Aalborg Charteret” udviklede Aalborg Kommune i samarbejde med EU-kommissionen i 1994 og dannede blandt andet den Europæiske Kampagne for Bæredygtige Byer. ”Aalborg Commitments” fulgte initiativet op i 2004.

International højdespringer på GDS-indexet

Aalborg er medlem af det verdensførende ”Global Destination Sustainability Index”, som årligt vurderer og rangerer kongresdestinationer ud fra deres præstationer og indsatser med bæredygtighed. Grundet et øget fokus og indsats på bæredygtig praksis inden for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed, sprang Aalborg i 2019 hele 13 pladser frem på indexet – fra en 18. plads i 2018 til en flot 5. plads i 2019. Dvs. at Aalborg i dag er frontløber som en international og bæredygtig kongresdestination.

Tilgængeligheden er i top

Nogle byer er enorme og livlige metropoler, andre små og hyggelige. Og så er der Aalborg, som er lige den rette størrelse. Byen er stor nok til at rumme kongresser og konferencer med op til 2000 deltagere samtidig med, at byen forbliver let tilgængelig.

Gå en tur langs byens pulserende havnefront og oplev de mange ting, Aalborg har at byde på. Når du afholder dit arrangement i Aalborg, er der ikke engang behov for offentlig transport, taxaer eller shuttle-busser til sociale events. Aalborg er nemlig en by, hvor du kan gå til og fra overnatningssteder, venues og faciliteter til sociale aktiviteter inden for 10 minutter. Alternativt er Aalborg forbundet af et omfattende netværk af cykelstier, hvilket gør det bekvemt for besøgende at opleve byens mange destinationer på byens by-cykler.  

Hvis du ankommer til Aalborg Lufthavn, anbefaler vi dig at hoppe på en el-bus lige uden for døren, og så ankommer du til byens centrum inden for 10 minutter.

Certificerede faciliteter

I Aalborg har vi et bredt udvalg af grønne hoteller og restauranter. Langt de fleste hotelværelser er certificeret i henhold til internationale hotelstandarder som Green Key eller Svanemærket, hvor hoteller skal leve op til nogle specifikke miljøkrav, der også sikrer, at du som gæst i Aalborg kan opholde dig i byen på bæredygtig vis. Derudover fokuserer mange af Aalborgs restauranter på økologi, lokale råvarer og minimering af madspild.

I Aalborg finder du ikke mindst Aalborg Kongres & Kultur Center, som er det første og eneste kongrescenter i Danmark, der er certificeret efter den internationale ISO-standard 20121 for bæredygtige events. I AKKC vil de skabe værdi for mennesker og miljø ved at arbejde med bæredygtighed ud fra tre fokusområder: AKKC’s adfærd, AKKC’s drift og AKKC’s fysiske rammer. Med op til 500.000 årlige besøgende og 1.000 årlige begivenheder, er kongrescentret et af de største og mest fleksible i hele Skandinavien.

Mød os her: